Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Mäklare i Göteborg

Filed under: — admin @ 11:41 pm

Mäklare i Göteborg. En mäklare i Göteborg kan hjälpa dig att förmedla ett köp av en bostad. Innan du anlitar en mäklare i Göteborg ska du tag dig tid att jämföra flera olika aktörer på marknaden. Först och främst ska du kontrollera ifall din mäklare är ansluten till Fastighetsmäklarnämnden (FMN). Denna statliga myndighet arbetar med att utöva tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige. För att en mäklare i Sverige ska kunna ansluta sig till FMN krävs det att denne inte är försatt i konkurs eller belagd med näringsförbud.

Vidare måste mäklaren ha en tillfredställande utbildning samt inneha en ansvarsförsäkring. Du ska emellertid vara medveten om att FMN inte avgör ekonomiska tvister. Frågor som rör skadestånd och tvister om mäklarens ersättning ska prövas i allmän domstol eller av Allmänna reklamationsnämnden. Genom FMN kan du få reda om din mäklare i Göteborg sedan tidigare har en varning.

När du hittat ett antal mäklare i Göteborg, som verkar lämpliga, kan du låta dem lämna ett anbud på försäljningsuppdraget. Därefter kan det vara en god idé att träffa några av dessa mäklare i Göteborg personligen. God lokalkännedom är alltid en fördel om oavsett om du vill köpa eller sälja din bostad i Göteborg. På så vis kan du få en god uppfattning om hur mycket priset för din bostad kommer att landa på.

Din mäklare i Göteborg kan ta betalt på två olika sätt. Antingen kan mäklaren ta provision på försäljningssumman, eller en fast kostnad. Provisionen brukar i regel ligga på mellan två till fyra procent. Fundera på vilket av dessa alternativ som du tror skulle bli bäst för dig. Mäklaren i Göteborg kan ofta hjälpa dig med att komma i kontakt med en professionell inredare. Inredaren städar din bostad samt placerar ut fräscha och lyxiga möbler, för att den ska bli så attraktiv som möjligt vid visningen. Din mäklare i Göteborg hjälper dig även med att formulera en annonstext och anordna en visning.

En av de största aktörerna på marknaden i Göteborg är Lundins Fastighetsbyrå. De är en lång erfarenhet av att förmedla bostäder. Fastighetsbyråns arbetsfält är Storgöteborg. För att komma i kontakt med Lundins Fastighetsbyrå i Göteborg ringer du 031-17 22 60. Svensk Mäklartjänst är en annan viktig förmedlare av bostäder i Göteborg. Företaget har funnits sedan 1982 och förmedlar bostadsrätter, villor, radhus, fritidshus och kommersiella objekt i Göteborgsområdet. Om du vill komma i kontakt med Svensk Mäklartjänst i Göteborg ringer du 031-13 17 00.

Vill du sälja din bostadsrätt i Göteborg kan du vända dig till mäklaren JA Martin. Mäklarefirman har förmedlat lägenheter i Göteborg i mer än 25 år. För direkt kontakt med JA Martin ringer du 031-17 80 80. Några andra mäklarfirmor som är verksamma i Göteborg med omnejd är Ekeby Fastighetsmäklare (tfn 031-24 96 80), Fastighetsaffären (tfn 031-91 00 77), Guldhedens Fastighetsbyrå (tfn 031 – 418 500), Helins Fastighetsmäklare (tfn 031-13 95 55), Kåks Fastighetsbyrå (tfn 031-47 13 70) och Ängemarkens Fastighetsbyrå AB (tfn 031-18 20 09).

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress