Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Lediga lägenheter

Filed under: — admin @ 11:37 pm

Lediga lägenheter. Det finns flera saker som du kan göra för att förbättra chanserna att få tag på en lägenhet. Först och främst är det alltid en fördel att vara ute i god tid med sitt sökande efter lediga lägenheter. Detta i synnerhet om du letar efter lediga lägenheter i en attraktiv region. När du letar efter lediga lägenheter är det dock mycket viktigt att du funderar över vilka behov du har.

Det kan exempelvis vara hur många rum den ska ha, om den måste ligga i centrum eller om det funkar att pendla, men också, kanske viktigast av allt, vad den får kosta i månaden.
Sätt upp en maxgräns för dig själv hur mycket som du är villig att betala för din lägenhet. Annars finns det alltid en risk att du hittar en fin lägenhet som är alltför dyr men som du tar ändå. Kom ihåg att detta kan få förödande konsekvenser för din privatekonomi.

Genom att ställa dig i flera olika bostadsköer ökar chanserna för att du ska få tag i en ledig lägenhet. Likväl ska man vara medveten om att detta knappast är en garant för att man ska hitta en lägenhet. Försök också att samla på dig namn och telefonnummer till ett antal privata fastighetsmäklare. Ofta är detta en väg som leder till att du snabbare får tag på en ledig lägenhet. Kontrollera också de krav som olika uthyrare har. En fast anställning kan exempelvis vara en sak som talar till din fördel.

Det enklaste sättet att leta efter lediga lägenheter är att göra det över Internet. Det finns ett flertal mycket bra sajter där du kan kolla efter lägenheter. Några av dessa är Hyrestorget, Bovision, BoPunkten, och Bostad Direkt. Vidare kan du alltid kolla dagstidningarnas bostadsannonser. Kom ihåg att du alltid personligen ska inspektera den aktuella lägenheten innan du skriver på kontraktet. Härmed kan du få en god uppfattning om hur det skulle vara möjligt att möblera lägenheten men också ifall det föreligger något renoveringsbehov. Be också att få se gemensamma utrymmen, såsom tvättstuga, men också förrådd. Kontrollera också ifall det ingår någon parkeringsplats i hyran.

Innan du skriver på något kontrakt på en lägenhet kan det också vara en god idé att bekanta sig något med den juridik som styr hyrandet av lägenheter. Exempelvis kan du läsa Hyreslagen, som ingår i Jordabalken. Denna lag reglerar förhållandet mellan dig som hyr och den som hyr ut.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress