Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Lägenhet utomlands

Filed under: — admin @ 11:40 pm

Lägenhet utomlands. Det är många som drömmer om att skaffa sig en lägenhet utomlands. Likväl ska man dock vara medveten om att en lägenhet utomlands är en stort åtagande. För att göra det så enkelt för dig som möjligt kan du ta kontakt med något av de företag som arbetar med att hitta lägenheter utomlands. En bra sajt för dig som letar efter lägenhet utomlands är Bovision. De kan erbjuda lägenheter i exempelvis Grekland, Kap Verdeöarna, Kroatien och Marocko.

Letar du efter en lägenhet i Turkiet så kan du höra av dig till 2Base fastighetsmäklare. I deras köpguide kan du hitta mycket matnyttig information som rör köp av lägenhet i Turkiet. Ytterligare en bra sajt för dig som letar efter en lägenhet utomlands är Boning. Här kan du bland annat hitta trevliga lägenheter i Spanien. Företaget Bo i Sol förmedlar trevliga lägenheter i totalt 14 länder.

Men innan du på allvar börjar leta efter lägenheter utomlands så ska du alltid se över din ekonomiska situation. Har du tänkt köpa en lägenhet utomlands så ska du alltid först gå till din bank och be om ett lånelöfte. Även om en lägenhet är en stor utgift så kan det också vara en bra investering för framtiden. Om man inte känner att man har råd att på egen hand köpa en lägenhet utomlands kan det vara en god idé att gå ihop med några vänner. Vidare kan du även hyra ut lägenheten under de veckor som du själv inte spenderar där.

I samband med att du bestämmer dig för att skaffa en lägenhet utomlands så bör du ställa samman en beskrivning av den typ av lägenhet som du söker. På så vis blir det enklare att sålla bland de olika objekten. Vidare kan det vara en god idé att titta efter lägenhet på lite olika platser i ett visst land. Skillnaden i pris mellan ett välkänt semesterparadis vid Medelhavet jämfört med en liten by några mil därifrån kan vara mycket stor. Sätt också tidigt en gräns för hur mycket din lägenhet maximalt får kosta. Kom ihåg att du aldrig ska köpa en lägenhet utomlands om du inte själv har varit och inspekterat den. Några bilder på en hemsida kan knappast ge ett helhetsintryck.

När du inspekterar lägenheten ska du ha med dig en checklista. Det är nämligen lätt att man glömmer bort att fråga om viktiga saker. Det är alltid en god idé att ta kontakt med grannarna för att ställe några frågor om huset. I samband med att du tittar på lägenheten ska du också kontrollera hur långt det är till närmsta affär, samt hur kollektivtrafikförbindelserna är i området.

Kom ihåg att du alltid ska vara mycket försiktig när du skriver på kontraktet på en lägenhet utomlands. Även om du har tidigare erfarenhet från köp och försäljningar av lägenheter i Sverige är det bra om du har med dig en fackman vid kontraktsskrivandet. Försök också att i möjligaste mån kolla upp vem säljaren är. Ett visst mått av försiktighet i samband med en lägenhetsaffär minskar onekligen risken för att du ska drabbas av någon obehaglig överraskning längre fram.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress