Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Lägenhet i Stockholm

Filed under: — admin @ 11:38 pm

Lägenhet i Stockholm. Att få tag på en central lägenhet i Stockholm är inte alltid det lättaste. Likväl ska man komma ihåg att omsättning på lägenheter i Stockholm är mycket stor. För att få tag på en lägenhet i Stockholm är det viktigt att man är aktiv i sitt sökande. Vidare är det en fördel om du är ute i god tid. Ett första steg till att få tag på en lägenhet i Stockholm är att ställa sig i flera olika bostadsköer. En bra sajt är Stockholms stads bostadsförmedling AB. Du når deras kundtjänst på telefonnummer 08-785 88 30. De har öppet måndag till torsdag mellan 09.00 och 16.00, och på fredagar mellan 09.00 och 14.30.

Men att ställa sig i bostadskö leder inte automatiskt till att man får tag på en lägenhet i Stockholm. För dig som söker efter ett förstahandskontrakt i centrala Stockholm kan få vänta i hela tio år för att få en lägenhet. Försök istället att samla på dig namn och telefonnummer till olika fastighetsförmedlare i Stockholm. Köp boken Bostads Guide för Stockholm. Denna är mycket bra att ha till hands när du letar efter en lägenhet.

Förutom adresser och telefonnummer till fastighetsägare i Stockholm kan du hitta exempel på brev som du kan skicka till fastighetsägarna. Vidare innefattar Bostads Guide för Stockholm analyser av hur svårt det är att få tag på ett förstahandskontakt i olika områden i Stockholm. Du kan också läsa om de regler som styr andrahandsuthyrning.

Om du har en lägenhet i Stockholm som du vill byta mot en annan lägenhet i staden kan du surfa in på Bytesguiden. Här kan du gratis sätta in en annons om lägenhetsbyte. Din annons ligger kvar i två månader. Men du kan självklart välja att ta bort den ifall du skulle få tag på någon som vill genomföra ett byte av lägenhet i Stockholm under den aktuella tiden. För dig som vill hyra, eller hyra ut, din lägenhet i Stockholm i andrahand så rekommenderas Andrahandsguiden.

Nya objekt inkommer ständigt och det är gratis att annonsera. Att hyra en lägenhet i Stockholm i andrahand kan vara ett bra alternativ för dig som snabbt vill få tag på en lägenhet, just flyttat hemifrån eller endast ämnar bo i Stockholm under en kortare tid. Ofta är lägenheter som hyrs ut i andrahand möblerade. När du ska hyra en lägenhet i Stockholm ska du vara medveten om att du inte ska betala något för att få kontraktet. En hyreslägenhet kan inte ha något värde. Kom ihåg att den som säljer ett svartkontrakt begår en brottslig handling som kan ge upp till två års fängelse.

Har du vidare frågor som rör boende kan du höra av dig till Hyresgästföreningen. Denna intresseorganisation har över en halv miljon medlemmar. Hyresgästföreningens huvudsakliga verksamhetsområde är att förhandla om hyror med de allmännyttiga bostadsföretagen. Föreningens grundläggande mål är att alla ska ha rätt till en gid bostad till ett rimligt pris. Du når Hyresgästföreningen Region Stockholm på telefonnummer 08-507 060 00.

För dig som letar efter en lägenhet i Stockholm kan det vara en god idé att bekanta sig med Hyreslagen. Lagen, som återfinns i Jordabalkens 12e kapitel, reglerar förhållandet mellan hyrare och uthyrare. Här kan du bland annat läsa om vilka regler som gäller vid uppsägning, samt hitta information om hyresgästens besittningsskydd.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress