Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Lägenhet i Spanien

Filed under: — admin @ 11:37 pm

Lägenhet i Spanien. Sedan en tid tillbaka har det varit mycket populärt bland svenskar att skaffa sig en lägenhet i Spanien. Spanien är ett land som kan locka med ett härligt klimat och en spännande kultur. Vidare tar det inte speciellt långt tid att flyga till Spanien. Det finns flera förmedlare i Sverige som kan hjälpa dig med att hitta en lägenhet i Spanien. Några av dessa sajter är Bovision, Boing och Bo i Sol. En mycket bra internationell sajt för dig som letar efter korttidsboende i en lägenhet i Spanien är Aparment Europé.

Var noga med så att du inte anlitar någon oseriös förmedlare av lägenheter i Spanien. Men innan på allvar börjar leta efter en lägenhet i Spanien så bör du noggrant tänka igenom din situation. I regel innebär en lägenhet i Spanien ett stort ekonomisk åtagande. Genom att skaffa en så kallad andelslägenhet kan man dock komma lite billigare undan. Ägandeformen, som innebär att flera personer lägger ihop till en lägenhet, är mycket vanligt.

Som andelsägare i en lägenhet i Spanien äger man en del avfasigheten. Detta bör jämföras med en bostadsrättsinnehavare som äger en andel i en förening. När man skaffat en andelslägenhet gör ägarna helt enkelt upp om vilka veckor som man får bo i lägenheten. När man köper en lägenhet i Spanien betalar man i regel en handpenning. Denna handpenning ligger på runt 10 % av försäljningssumman. Innan du köper en lägenheten i Spanien så ska du se till så att det genomförs en juridisk kontroll av fastigheten.

Köpekontraktet kommer att vara utformat på spanska. Om du inte talar spanska, eller känner dig bekant med den juridik som styr fastighetsaffärer, bör du alltid ta hjälp av en fackman. Förutom priset för själva lägenheten i Spanien är det mycket viktigt att man också räknar med driftkostnader. Om man endast utnyttjar sin lägenhet i Spanien som semesterbostad får du räkna med att betala omkring 1200 euro för el, värme, skatter, försäkringar och föreningsavgifter.

När man blir lägenhetsägare i Spanien går man i regel med i en förening. Föreningen tar gemensamt ansvar för de anläggningar som kan nyttjas av de boende i området. Exempelvis kan det röra sig om swimmingpoolen eller gatubelysningen. Ska man jämföra alla kostnader så är det oftast billigare att bo och leva i en lägenhet i Spanien, än en motsvarande lägenhet i Sverige. En bra idé kan vara att börja med att hyra en lägenhet i Spanien under en sommar. Trivs ni i lägenheten kan ni köpa en lägenhet i området till nästa sommar.

Några av de mest populära platserna att skaffa sig en lägenhet i Spanien är Costa del Sol, Costa Brava, Kanarieöarna och Mallorca. Genom att utvidga ditt sökområde kan du få tag på lägenheter som är billigare. Det gäller således att få tag på en förmedlare av lägenheter i Spanien, som har en god lokalkännedom, och kan guida dig till det perfekta boendet. För dig som är på väg att skaffa dig en lägenhet i Spanien kan surfa in på sajten Spanien Direkt. Här kan du hitta massor av tips som rör fritidsaktiviteter, språkkurser och arbete i Spanien.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress