Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Lägenhet i Malmö

Filed under: — admin @ 11:38 pm

Lägenhet i Malmö. För att man ska hitta sin drömlägenhet i Malmö krävs det att man är aktiv i sitt sökande. Det är alltid bra att vara ute i god tid när man letar efter en lägenhet i Malmö. Först och främst är det en god idé att registrera sig i några olika bostadsköer. Emellertid ska man vara medveten om att det inte med automatik innebär att man snabbt får en lägenhet. När du letar efter en lägenhet i Malmö kan du samla ihop namn och telefonnummer till olika privata fastighetsägare i Malmö.

Du kan också hitta information om detta i boken Bostadsguide för Skåne. Du kan beställa boken från sajten Bostadskane. Här kan du bland annat också läsa om vilka regler som styr andrahandsuthyrning men även byte av hyreslägenheter. För att hålla sig uppdaterad om lediga lägenheter i Malmö kan du surfa in på sajter som Boservice Syd, Hyrestorget och BoPunkten. Malmö Bostadsförmedling, Ny Bostad, HSB Malmö och Bostadguiden är några andra bra webbplatser för dig som letar lägenhet i Malmö.

Fundera även på om andrahandsuthyrning kan vara något för dig. Ofta är ett andrahandskontakt perfekt för den som just flyttat hemifrån eller endast ämnar att bo i Malmö under en kortare period. Det är relativt vanligt att lägenheter i Malmö som hyrs ut i andrahand är möblerade. Om du sedan tidigare har en lägenhet kan det vara en bra idé att försöka använda den som bytesobjekt. Efter du har lagt upp din annans din lägenhet med objekt i Malmö som kan tänkas vara intressanta.

De flesta som letar efter lägenheter i Malmö vill bo så centralt som möjligt. Men kom då ihåg att Malmö egentligen är en relativt liten stad och det går snabbt att ta sig mellan de olika stadsdelarna. Kollektivtrafiken är mycket väl utbyggd. När du väl hittat en lägenhet i Malmö, som verkar vara intressant, är det mycket viktigt att du personligen inspekterar den. Ett råd är att ta med sig en sakkunnig person när du går på visning. Vidare kan du göra upp en checklista. Förutom själva lägenheten ska du alltid höra dig för om gemensamma utrymmen, förråd och eventuell parkeringsplats. Ta också kontakt med någon av grannarna. Kanske kan de ge dig någon mycket värdefull upplysning om huset, som annars skulle gått dig förbi.

Själv klart kan du också själv sätta ut en annons efter lägenhet i Malmö. Var då noga med att formulera exakt vilka krav som du har. I vissa fall kan det finnas saker som gör det lättare att få en lägenhet i Malmö. Ofta ses det som ett plus om man exempelvis har en fast anställning och är rökfri.

Skulle det uppkomma några frågor i samband med att du letar en lägenhet i Malmö kan du höra av dig till Hyresgästföreningen. Denna intresseorganisation har över en halv miljon medlemmar. Hyresgästföreningen förhandlar om hyror med de allmännyttiga bostadsföretagen. Du når dem på telefonnummer 040-17 43 00. Vidare kan det rekommenderas att bekant sig något med den juridik som har med boende att göra. Hyreslagen, som utgör Jordabalkens 12e kapitel, redogör för förhållandet mellan den som hyr och den uthyrande.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress