Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Lägenhet i Göteborg

Filed under: — admin @ 11:34 pm

Lägenhet i Göteborg. För att få tag på en bra lägenhet i Göteborg krävs det att man är aktiv i sitt sökande. Vidare så är det alltid en fördel om du är ute i god tid. Du kan börja ditt sökande efter en lägenhet i Göteborg genom att registrera dig i flera bostadsköer. En mycket bra sajt är Boplats Göteborg. Denna marknadsplats för bostäder i Göteborgsregionen ägs av Göteborgs stad, tre kommunala bostadsföretag och de privata fastighetsägarna. Du registrerar dig på Bolpats Göteborg direkt på deras webbplats. Har du några frågor kan du också ringa till Bolpats på telefonnummer 031-10 02 50.

Några andra bra sajter för dig som letar efter en lägenhet i Göteborg är BoPunkten, Hyrestorget och Boakuellt. Har du en lägenhet som du vill byta så rekommenderas sajten Hyresbytet. Om du letar efter en studentlägenhet i Göteborg så kan du ta kontakt med Chalmers Studentbostäder eller SGS Studentbostäder. Studentlya är en sajt som erbjuder gratis förmedling av privatrum såväl som andrahanslägenheter för studenter.

När du letar efter en lägenhet i Göteborg kan det vara en god idé att samla på sig namn och telefonnummer till flera privata fastighetsägare i Göteborg. Om du köper boken Bostadsguide för Göteborg så får du adress och telefonnummer till över hundra fastighetsägare i Göteborg. Vidare får du bland annat också en komplett genomgång av de bostadsköer som finns. Förutom detta får du också information om de regler som styr uthyrning i andrahand samt byte av hyreslägenheter.

För att underlätta ditt sökande efter lägenheter kan det vara en god idé att för sig själv göra upp en lista på kriterier som en framtida lägenhet måste uppfylla. På så vis blir det lättare att sålla bland de olika objekten. Vidare kan det vara vissa saker, som exempelvis fast inkomst, vilka göra att du lättare får tag på en lägenhet i Göteborg. Svårast är det att få tag på ett förstahandskontrakt på en lägenhet i centrala Göteborg. Om du vidgar ditt sökområde till stadsdelar som ligger något utanför staden ökar genast dina chanser att få tag på en lägenhet.

Ett alternativ kan också vara att skaffa sig en lägenhet i Göteborg i andrahand. Att hyra en lägenhet i Göteborg i andrahand kan vara en god idé för dig som just flyttat hemifrån eller endast ämnar bo i Göteborg under en kortare tid. Många av de lägenheter som hyrs ut i Göteborg i andrahand är möblerade. Ett par bra sajter för dig som letar efter en lägenhet i Göteborg i andrahand är Andrahand och Hyrbostad.

I samband med att du har hittat en ledig lägenhet i Göteborg, som du är intresserad av att hyra, kan det vara en god idé att vända sig till Hyresgästföreningen. Denna intresseorganisation, som har över en halv miljon medlemmar, kan ge dig råd och stöd i din dialog med hyresvärden. Hyresgästföreningen arbetar med att förhandla fram hyror med de allmännyttiga bostadsföretagen. Hyrorna som avtalats fram utgör därefter ett hyrestak för lägenheter som är likvärdiga på orten. För att komma i kontakt med Hyresgästföreningen i Göteborg ringer du till Region Västra Sverige på telefonnummer 031-704 50 00.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress