Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Fritidshus

Filed under: — admin @ 11:27 pm

Fritidshus. Ett fritidshus är ett hus som man avser att använda som en tillfällig bostad under semestern. Idag räknar man med att det finns omkring 700 000 fritidshus i Sverige. Storleken på dessa kan dock variera kraftig, från enklare stugor till stora villor. Det är många som drömmer om att skaffa sig ett fritidshus. Kom dock ihåg att du alltid ska göra upp en ekonomisk kalkyl innan du skaffar dig ett fritidshus. Att köpa ett fritidshus innebär för de allra flesta ett mycket stort ekonomiskt åtagande. Om du inte själv har pengarna till att finansiera ett köpa av ett fritidshus så får du vända dig till din bank och be om ett lönelöfte.

Om ditt lånelöfte beviljas vet du hur långt du kan gå i en framtida budgivning på ett fritidshus. Det finns många sajter på Internet där du kan hitta fritidshus som är till salu. Men innan du på allvar börjar leta efter ett fritidshus kan det vara en god idé att göra en kort beskrivning av hur du vill att ditt fritidshus ska se ut och var det ska ligga. På så vis blir det enklare att sålla bland de olika objekten. Ett fritidshus bör inte ligga alltför långt från din permanentbostad. Därmed behöver du inte planera långt i förväg att du ska åka dit. Ett närbeläget fritidshus lockar till spontanbesök.

När du hittat ett fritidshus som du tycker verkar vara intressant ska du åka på en visning. Du ska aldrig köpa ett fritidshus utan att först noga ha inspekterat det. Ett gott råd är att ta med sig en fackman vid visningen. När det kommer till budgivning på ett fritidshus finns det två huvudsakliga taktiker. Antingen kan man börja budgivningen med att chockhöja priset, för att knäcka de andra intressenterna, eller så kan man ta det lugnt och bara höja med den minsta möjliga marginalen varje gång man ska ge ett bud.

Då man köpt ett fritidshus är det mycket viktigt att det är ordentligt försäkrat. Premien för en fritidshusförsäkring är vanligtvis lägre än för en villa/hemförsäkring. Anledningen till detta är att risken för skador minskar eftersom boendet inte är permanent. Likväl ska försäkringen vara tecknad på ett sådant sätt att den gäller året om, alltså även under de perioder då ingen vistas i fritidshuset.

För dig som vill hålla dig ā jour med vad som händer beträffande svenska fritidshus kan köpa tidningen Allt om fritidshus. Här hittar du mängder av matnyttiga råd och tips som kan ge inspiration. I tidningen hittar du också olika tester av material och verktyg som man använder sig av vid byggnationer och reparationer av fritidshus.

Det finns flera saker som man ska tänka på innan man lämnar fritidshuset för säsongen. Mycket viktigt är att täppa till alla möjliga öppningar för att stänga ute möss och annan ohyra. Förutom detta ska du även tömma alla ledningar på vatten. Annars finns det en risk att frysskador uppkommer. Då glykol fungerar som frysskydd kan du hälla detta i wc-stolen, tvättstället, diskbänken samt i golvbrunnen.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress