Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Fritidshus salu

Filed under: — admin @ 11:26 pm

Fritidshus salu. Det är många svenskar som drömmer om ett eget fritidshus. I dagsläget finns det omkring 700 000 fritidshus i Sverige. Ett stort antal av dessa ligger i något av Sveriges drygt 1 300 fritidshusområden. Omkring 300 av dessa fritidshusområden ligger i Stockholms län. Du kan hitta fritidshus som är till salu via mäklare och bostadsannonser. Men innan du på allvar börjar leta efter ett fritidshus så ska du se till att först få ett lånelöfte från din bank. Därmed vet du hur högt du kan gå i en framtida budgivning.

Att låna pengar till ett fritidshus kostar lika mycket som att låna till en permanentbostad. Du ska dock vara medveten om att det kan tillkomma oanade kostnader. Därför ska du alltid anlita en auktoriserad besiktningsman. Som köpare av fritidshus har du nämligen en undersökningsplikt.

När du letar efter fritidshus som är till salu är det viktigt att de inte ligger alltför långt från din permanentbostad. Som ägare till ett fritidshus är det mycket viktigt att du känner att du kan åka dit när andan faller på. Om fritidshuset ligger flera timmars bilresa bort finns det en risk att det inte blir utnyttjat i den omfattning som det var tänkt från början.

Innan visningen ska du också upp en checklista. Det är annars lätt att man glömmer bort någon viktig punkt. Det tillhör inte ovanligheterna att ett sommarhus har en egen brunn. Kontrollera i så fall att vattnet håller god kvalitet. Ta alltid kontakt med grannarna innan du lägger ett bud på ett fritidshus som är till salu. Det kan vara så att säljaren av fritidshuset undviker att berätta om vissa saker. I samband med visningen ska du också kontrollera hur långt det är till närmsta affär eller badstrand samt andra aspekter som påverkar det vardagliga livet i fritidshuset.

När du väl har köpt ett fritidshus är det mycket viktigt att det är ordentligt försäkrat. Kom ihåg att försäkringen även ska gälla de perioder när du själv inte vistas i fritidshuset. Kontrollera dock noga så att du inte betalar dubbla försäkringar. Premien för en fritidshusförsäkring är i regel längre än för en villa/hemförsäkring. Anledningen till detta är att risken för skador minskar då man inte bor där permanent.

Då du köpt ett fritidshus kan det också vara en god idé att avsätta en viss summa varje månad för oförutsedda reparationer. Allt om fritidshus är en bra tidning för dig som köpt, eller vill köpa, ett fritidshus. I tidningen hittar du mängder av bra råd och tips, såväl som olika tester av verktyg och material.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress