Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Bostadsrätt Stockholm

Filed under: — admin @ 11:18 pm

Bostadsrätt Stockholm. Upplåtelseformen bostadsrätt innebär att man nyttjar en lägenhet, eller en lokal, för en obegränsad tid. Innehavaren av bostadsrätten äger inte fastigheten men en andel i bostadsrättförningen. Priset på bostadsrätter i Stockholm anses generellt vara tämligen högt. Men då ska man vara medveten om att en bostadsrätt i Stockholm är en ekonomisk investering. Det är alltid bra om man är ute i god tid när man letar efter en bostadsrätt i Stockholm. Men innan du på allvar kan börja gå på visningar och bjuda på bostadsrätter i Stockholm är det mycket viktigt att du fått ett lånelöfte från din bank. Med ett lånelöfte vet du hur högt du kan gå i en framtida budgivning.

Vidare kan det vara en god idé att boka in ett möte med en ekonomisk rådgivare som kan utvärdera din situation. De allra flesta bostadsrätter i Stockholm förmedlas av mäklare. Du kan hitta lediga objekt på de olika mäklarnas hemsidor. Vidare kan du också hitta bostadsrätter som är till salu i morgontidningarnas bostadsdel. Ett gott råd är att göra upp en lista med krav som en framtida lägenhet måste uppfylla. De viktigaste kraven du har på en framtida bostadsrätt ställer du högst upp på listan. På så vis blir det lättare att sovra bland bostadsrätterna. När du hittat en bostadsrätt i Stockholm som verkar intressant så ska du gå på visning. Kom ihåg att du aldrig ska köpa en bostadsrätt i Stockholm utan att först noggrant inspekterat den.

När man letar efter bostadsrätt i Stockholm går man i regel på flera olika visningar. Således kan det vara bra om man har med sig ett anteckningsblock när man går på visning. Här kan man anteckna, inte bara fakta om lägenheten, men också de generella intryck man får. Försök att göra en uppskattning av bostadsrättens behov av renovering. Kontrollera gemensamma utrymmen och förråd. Hör även efter om det finns någon parkeringsplats i anslutning till bostadsrätten.

Om du efter visningen känner att du vill bjuda på bostadsrätten kan det vara en god idé att först ta kontakt med bostadsrättsföreningens ordförande. Han eller hon kan hjälpa dig med de eventuella frågor du har kring föreningens ekonomi och eventuella framtida reparationsplaner.
Det finns två huvudsakliga förhållningssätt när det kommer till budgivningen. Antingen kan man gå ut hårt och försöka knäcka de andra intressenterna, eller så kan man följa med och höja med minsta möjliga summa. För att få en föraning om hur mycket bostadsrätten kommer att gå för kan du titta på försäljningsstatistiken för liknande objekt i samma område.

I samband med köp eller försäljning av en bostadsrätt i Stockholm är det mycket viktigt att du kontrollerar så att din mäklare är seriös. Den mäklare som du anlitar ska vara ansluten till Fastighetsmäklarnämnden (FMN). Genom att höra av dig till FMN kan du också få upplysningar om en viss mäklare i Stockholm har blivit varnad. För dig som letar efter en mäklare i Stockholm är sajten Jämför Mäklare mycket bra. Här får du hjälp att hitta den mäklare som passar dig bäst. Denna tjänst är gratis.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress