Fastighetsmäklare och Lägenheter

April 21, 2008

Bolån / bo lån

Filed under: — admin @ 11:19 pm

Bolån / bo lån. Ett bolån är för många en avgörande förutsättning för att man ska kunna skaffa sig en bostad. Vidare är det också vanligt att man skaffar sig ett bolån då man ska renovera eller bygga om. Om du funderar på att teckna ett bolån kan det vara en god idé att vända sig till Lendo. Deras tjänst innebär att de är bankerna som får tävla om att ha dig som kund. Genom att sätta ihop en ansökan får du besked från flera olika banker och låneinstitut och du kan i lugn och ro välja den aktör som kan ge dig de bästa villkoren.

Boka även in ett personligt möte med några banker som skulle kunna vara aktuella. Du ska vara medveten om att tecknandet av ett bolån medför ett stort ekonomiskt åtagande. Innan du tecknar ett bolån är det således av yttersta vikt att du räknar på hur stor belastning som din hushållsekonomi klarar av. Vidare kan du göra en budgetkalkyl Konsumentverket.

I regel är det inte särskilt svårt att få ett bolån beviljat av sin bank. Anledningen till detta är att ett bolån oftast ses som en investering. Det finns vissa saker som an påverka din möjlighet att få ett bolån beviljat. Att man har en fast anställning samt saknar betalningsanmärkningar ses ofta som en fördel. Likväl är det inte omöjligt att få ett bolån om man inte uppfyller dessa krav. Freedom Finance är en låneförmedlare som kan göra en något annorlunda kreditbedömning än en vanlig affärsbank skulle göra. De ser till din unika situation. Ansök om lån via bankbolaget , via alfabanken.se eller norrbanken.se

Du ska dock vara medveten om att flera av de aktörer som erbjuder bolån till personer som har svårt att få lån beviljade av vanliga låneinstitut ofta erbjuder bolån till en högre ränta. Anledningen till detta är att de vill täcka upp för den ökade risken. Vidare ska du vara medveten om att din bank eller ditt låneinstitut ofta skiljer mellan lån till bostäder på landsbygden jämfört med bostäder som ligger i tätorten. Förklaringen till detta är att din bank ser det som en säkrare investering att skaffa en bostad i tätorten.

När man står i begrepp att teckna ett bolån kan det vara bra att vara bekant med den omkringliggande terminologin. Först och främst ska man lära sig att skilja mellan bottenlån och topplån. Vanligtvis utgör bottenlånet omkring 80 till 85 % av det totala lånebeloppet. Detta lån har en lägre ränta än topplånet. Topplånet ska betalas tillbaka snabbare än bottenlånet. Om möjligt är det alltid en god idé att försöka spara ihop till topplånet innan man köper en ny bostad. På så vis minskar månadskostnaden väldigt mycket.

Dina månatliga kostnader påverkas i hög utsträckning av det aktuella ränteläget. Det finns flera olika saker som påverkar räntan, däribland inflationsförväntningar, skatter, likviditetsrisk, investeringsrisk och uppskjuten konsumtion. Om du vill att din bank ska godkänna en bostad som säkerhet vid bolån så är du tvungen att ansöka om inteckning i fastigheten. Detta gör du hos inskrivningsmyndigheten. Beviset för inteckning får du i form av ett pantbrev som du därefter lämnar till banken.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress